Nieuws
Now Reading
[Post Mortem] De connectie tussen Toki Tori en Glados
0

[Post Mortem] De connectie tussen Toki Tori en Glados

by Eric Bartelson6 mei, 2011

In de aanloop naar de release van Portal 2 is een Alternate Reality Game (ARG) ontwikkeld waaraan dertien indie games deelnamen. De games bevatten aanwijzingen die fanatieke puzzelaars in staat stelden het uitbrengen van Portral 2 te versnellen. Een Nederlandse studio deed mee aan deze speciale actie; Two Tribes uit Amersfoort.

De ARG is inmiddels ten einde en Valve’s meesterlijke puzzelaar is inderdaad eerder dan aangekondigd verschenen. Het team van Two Tribes heeft nu beschreven wat zij voor deze actie hebben gedaan. Ze pasten de games Toki Tori en Rush aan met speciale Portal 2 verwijzingen waarin aanwijzingen lagen verscholen. Veel werk ging in die puzzels zitten en in de post mortem van het project wordt duidelijk hoe ver het team ging. Zeer vermakelijk leesvoer! Dus check!

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.