Nieuws
Now Reading
[Event] De games van Indigo: Caromble en Iron Grip: Marauders en Winnitron NL
0

[Event] De games van Indigo: Caromble en Iron Grip: Marauders en Winnitron NL

by Eric Bartelson5 mei, 2011

Indigo, de grootschalige verzameling en presentatie van nieuwe Nederlandse indie games vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 mei in de Dutch Game Garden in Utrecht. Toegang is gratis. In de komende weken introduceren wij de zesentwintig nieuwe games. Vandaag (nummer 14, 15 en 16):

Caromble van Team Caromble

Je kent Breakout waarschijnlijk nog als dat ouderwetse spelletje waar je blokjes wegtikt met een balletje. Vergeet die blokjes, want in Caromble zijn hele steden het speelveld. Werk langzaam maar zeker naar het echte sloopwerk: het neerhalen van hele flatgebouwen.

Iron Grip: Marauders van Isotx

Iron Grip: Marauders van de Utrechtse developer Isotx is een mix tussen turn-based en real-time strategy. En dat alles gratis speelbaar in een browser! Marauders is de vierde game in de Iron Grip serie. UPDATE: Isotx heeft net de Boss Smash Patch aangekondigd voor de game. De meest opvallende nieuwe eigenschap is de introductie van een ‘coöperatieve boss smash’. Dit houdt in dat een AI boss willekeurig basissen van spelers aanvalt. Hij blijft aanvallen totdat de gamer de AI boss verslaat, omkoopt of de strijd opgeeft. Spelers kunnen vrienden inschakelen om een AI boss te verslaan.

Winnitron NL van BitCollective/Vlambeer/Paul Veer/Dutch Game Garden

Het idee voor arcademachine Winnitron 1000 komt uit de koker van het Canadese BitCollective: een jukebox met nieuwe indie-games in retro-stijl. Wij presenteren vol trots de Nederlandse variant. Nederlandse games op de Winnitron zijn de multiplayervariant van Super Crate Box en Global Game Jam-game Apoca.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.