Nieuws
Now Reading
[Opinie] Het gaat niet goed met de Nederlandse gamesindustrie. Welles. Nietes.
4

[Opinie] Het gaat niet goed met de Nederlandse gamesindustrie. Welles. Nietes.

by Matthijs Dierckx21 april, 2011

Het gaat niet goed met de Nederlandse gamesindustrie. Nou, het gaat wel goed. Nietes. Welles. Enfin, het aangekondigde faillissement van Virtual Fairground heeft de tongen aardig losgemaakt. Het nieuws kreeg behoorlijk wat aandacht in de algemene pers, zeker nadat persbureau Novum (vaste lezer van deze site) het bericht onder zijn abonnees verspreidde.

Gisterenochtend publiceerde het FD een weinig mals artikel, vanochtend een kort item op BNR.

Wat denkt u? Gaat het slecht met de Nederlandse gamesindustrie? Zijn het incidenten (zoals ikzelf betoog op BNR) of is er sprake van structurele terugval?

Update: Voor deze keer staan we anoniem reageren toe (uiteraard liever wel met echte naam).

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.