Nieuws
Now Reading
[Event] De games van Indigo: Speedrunner van DoubleDutch Games
0

[Event] De games van Indigo: Speedrunner van DoubleDutch Games

by Eric Bartelson21 april, 2011

Indigo, de grootschalige verzameling en presentatie van nieuwe Nederlandse indie games vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 mei in de Dutch Game Garden in Utrecht. Toegang is gratis. Dertig nieuwe projecten worden aan het publiek getoond en in de komende weken introduceren wij de deelnemers. Vandaag (nummer 2):

Speedrunner

Speedrunner is de eerste game van de nieuwe studio DoubleDutch Games van ex-Coded Illusions collega’s Casper van Est en Gert-Jan Stolk. Samen met bevriende professionals hebben ze deze platform/racing game gebouwd, waarin de speler met een grappling hook en acrobatische moves zo snel mogelijk door de levels heen rent en springt om op tijd de bom te ontmantelen. Er zijn nieuwe gadgets en moves vrij te spelen waardoor de held nog sneller wordt. Uiteindelijk neemt hij het op tegen de bommenlegger en (als alles meezit) redt de stad van de ondergang. Binnenkort gratis online te spelen en daarna ook in Hi-Def (met multiplayer) te downloaden op Xbox Live Indie Games.

Er is nog geen echte trailer van de game, dus dan maar deze video van het ontwerp van de held door Gerrit Willemse (onze coverartist van nummer 21), de muziek is van Jonathan van den Wijngaarden.

Lees in de komende Control meer over de nieuwe studio DoubleDutch Games.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.