Nieuws
Now Reading
[Event] Even voorstellen: de games van Indigo Showcase
0

[Event] Even voorstellen: de games van Indigo Showcase

by Eric Bartelson20 april, 2011

Indigo, de grootschalige verzameling en presentatie van nieuwe Nederlandse indie games vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 mei in de Dutch Game Garden in Utrecht. Dertig nieuwe projecten worden aan het publiek getoond en in de komende weken introduceren wij de deelnemers. Vandaag:

EXP

Studenten van de NHTV in Breda bouwden onder de naam Ubik Productions deze game met als doel inzending bij het Independent Game Festival. EXP was op tijd af en sleepte een Honorable Mention in de wacht van de jury. EXP is een muzikale arcade game waarin de speler het verhaal ontrafelt van een introverte kunstenaar. Deze kunstenaar is bezeten van zijn ‘methode’  waarmee realiteit geabstraheerd kan worden naar 3 vormen en 3 kleuren. Elk van deze combinaties(totaal 9) is verbonden aan een uniek patroon die gekoppeld is aan een nummer op het toetsenbord. Naarmate het spel vordert worden de levels steeds abstracter en verdwijnt ook stapsgewijs de informatievoorziening. Uiteindelijk verdwijnen zelfs de ‘traditionele’ game-elementen zoals de score en energie balk.

 

EXP Gameplay Trailer from Thomas Pathuis on Vimeo.

Lees meer over de totstandkoming van EXP in de komende Control.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.