Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Amsterdamse studio Virtual Fairground failliet
3

[Nieuws] Amsterdamse studio Virtual Fairground failliet

by Eric Bartelson15 april, 2011

Amsterdamse gamestudio Virtual Fairground is failliet. Het bedrijf dat bekend werd door de Flash based MMO Club Galactik (naar het IP van cartoonserie Galactik Footbal), is in financiële problemen geraakt door het wegvallen van een aantal nieuwe projecten en tegenvallende bezoekersaantallen in Club Galactik. De belangrijkste financier van Virtual Fairground had vervolgens niet genoeg vertrouwen in de toekomst en trok zich terug. Het personeel is woensdag op de hoogte gebracht van het faillissement, nadat eerder deze week al de servers voor Club Galactik waren uitgeschakeld.

Studiobaas Ilja Goossens is teleurgesteld over de ondergang van de studio: “Net nu we een volledig ingewerkt team hebben dat heel efficiënt werkt. Met 15 man produceren we meer dan met de dertig die we een jaar geleden hadden.” Het stilleggen van de servers van Club Galactik heeft geleid tot een dispuut met de Franse IP houder Gaumont Alphanim. Goossens: “Er volgt vast nog een strijd bij de afwikkeling van de hele zaak, maar wij hebben het enige gedaan wat we konden doen. Het is erg vervelend voor de mensen die hier altijd hard hebben gewerkt maar ook voor de Nederlandse gamesindustrie dat er weer een studio omvalt.” De faillissementsaanvraag zal een dezer dagen volgen.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.