Nieuws
Now Reading
[Nieuws] E-Semble traint brandweer in Shanghai virtueel
0

[Nieuws] E-Semble traint brandweer in Shanghai virtueel

by Eric Bartelson24 maart, 2011

Shanghai is met 19 miljoen inwoners de grootste stad van China en daarmee ook van de wereld. Het brandweerkorps is 20.000 man sterk, wat een enorm aantal lijkt, maar in zo’n groot stedelijk gebied is dat bepaald geen overbodige luxe. Om de brandweerlieden optimaal voor te bereiden op hun taak wordt daar nu het grootste trainingscentrum van Azië gebouwd. Het Nederlandse E-Semble levert de simulatietechnologie waarmee het centrum wordt uitgerust.

In totaal worden op 16 locaties in het centrum meerdere simulatieruimtes ingericht met de door E-Semble ontwikkelde XVR technologie die het mogelijk maakt om verschillende scenario’s te simuleren. De brandweer van Shanghai kan zelfstandig programma’s bedenken en uitvoeren en trainen met groepen van verschillende grootte. Eind 2011 is het centrum operationeel.

Bij XVR lopen, rijden of vliegen hulpverleners met behulp van een joystick door de virtuele wereld. De instructeur staat centraal, hij bouwt vooraf een scenario en houdt daar tijdens een oefening de controle over. De instructeur laat het scenario reageren op de beslissingen van de cursist of kan bepalen om een tijdsprong in het scenario te maken. E-Semble levert deze trainingen aan hulpdiensten in binnen- en buitenland.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.