Nieuws
Now Reading
[Nieuws] SpinAwards maakt nominaties bekend
1

[Nieuws] SpinAwards maakt nominaties bekend

by Matthijs Dierckx18 maart, 2011

De nominaties voor de  SpinAwards — de jaarprijzen voor creativiteit in interactieve communicatie — zijn bekend. Binnen de categorie Beste gaming concept dit jaar weinig gamesstudio’s, met Flavour als uitzondering. Collapsus van Submarine en IJsfontein ontvingen ook een nominatie, maar in de categorie Beste interactieve video concept. Als Beste jonge talent is een team van de gamesopleiding van hogeschool Fontys genomineerd. Op woensdag 23 maart om 9:30 uur verdedigen de genomineerden in de categorie Beste gaming concept hun inzendingen voor de jury. Deze sessies zijn (gratis) toegankelijk voor publiek.

Beste gaming concept
De Brain Game – MSL Amsterdam in opdracht van Gemeente Den Haag
HEMA Bonkies Online – Guilty People / CCCP in opdracht van HEMA
Noisia Infection – Flavour BV in opdracht van Noisia
Silver Line Society – INDIE- Amsterdam in opdracht van Microsoft

Beste interactieve video concept
Collapsus – Submarine i.s.m. VPRO
Can you fix it? – IJsfontein in opdracht van SOA Aids Nederland

Beste jong talent
Headhunters The Game – Andrax van de Bogaard (Fontys Hogescholen)

[UPDATE: IJsfontein toegevoegd]

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.