Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Vlambeer maakt eigen versie van Serious Sam
0

[Nieuws] Vlambeer maakt eigen versie van Serious Sam

by Eric Bartelson10 maart, 2011

Het Indieduo Vlambeer werkt aan een eigen interpretatie van de bekende first person shooter Serious Sam. Ze hebben de opdracht gekregen van Sam developer Croteam en publisher Devolver Digital die in de aanloop naar de release van de derde Serious Sam game wat extra aandacht willen genereren.

Vlambeer pakt de zaken net weer even iets anders aan dan de andere twee Indie developers die dezelfde opdracht hebben gekregen (en daar dus beide een side scrolling shooter van maken). Vlambeer Rami Ismail: “We willen wegblijven van het meest voor de hand liggende en toch recht doen aan de hectische gameplay van Serious Sam.” De oplossing? Een turn based RPG.


Zoals gebruikelijk bij de jonge studio werd door Jan Willem Nijman in no time een prototype in elkaar gedraaid op Game Maker. Daar bleek de gameplay al meteen goed genoeg om het plan door te zetten. Ismail: “We hebben op de GDC al wat uren zitten programmeren en terug in het vliegtuig is artwork gemaakt, zodat we wat te tonen hebben.” Het screenshot is dus een mock up, maar wel een goede indicatie van de uiteindelijke game. De release staat gepland ‘ergens in mei’.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.