Nieuws
Now Reading
[GDC] Nederlanders doen goede zaken in San Francisco (?)
1

[GDC] Nederlanders doen goede zaken in San Francisco (?)

by Matthijs Dierckx8 maart, 2011

Dit is een beetje vaag bericht, maar het kan even niet anders. Nu de GDC achter de rug is, kunnen we de balans opmaken. Niet zozeer inhoudelijk — iedereen is het er over eens, het was wederom een ijzersterk congres — maar zakelijk.

Meer dan de afgelopen jaren vertrokken Nederlandse studio’s naar San Francisco met een duidelijke missie. In veel gevallen was dat een game, klaar voor een pitch bij publishers. En dat pitchen is aardig gelukt. Alleen — en hier wordt het vaag — veel kunnen we daar niet over vertellen. Mogelijke deals zijn nog niet uitonderhandeld en alles is vooral off the record. Maar op basis van hetgeen we hebben gehoord durven we de stelling aan: nog in 2011 debuteert een aantal Nederlandse studio’s op de platformen van Sony, Microsoft of Nintendo.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.