Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Jetlane: WipeOut zonder wapens — maar mét succes
0

[Uit Nu!] Jetlane: WipeOut zonder wapens — maar mét succes

by Matthijs Dierckx7 maart, 2011

Eenmans-gamesfabriek Skydome Studios bracht onlangs het Wipeout-achtige Jetlane op de markt voor Mac en PC. De futuristische racegame, ontwikkeld in Unity, doet het goed in de Mac App Store met een tweede plaats in de Nederlandse winkel en een vijftiende in Amerika (in de categorie best betaalde games). Mac-heads racen naar de App Store, de rest koopt hem online bij Musegames — zowel daar als op Shockwave is een gratis preview te spelen.

Developer Yorick van Vliet werkt (full-time) bij Paladin Studios. Skydome is dan ook zijn vrije tijds-project. Goed besteed, die vrije tijd.

Update: sommigen wezen erop dat de game meer doet denken aan F-Zero (maar ‘Wipeout zonder Wapens’ allitereert zo lekker…).

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.