Nieuws
Now Reading
[GDC] Fascinerende video van GDC-build Ibb & Obb
2

[GDC] Fascinerende video van GDC-build Ibb & Obb

by Matthijs Dierckx3 maart, 2011

Richard Boeser won twee jaar geleden de Control Scriptie-prijs met wat feitelijk een designdocument was van Obb & Ibb Ibb & Obb [insert gemene grap over Boeser die niet kwam opdagen bij de prijsuitreiking]. Inmiddels is de game in volle productie bij ondermeer Codeglue en het resultaat is fascinerend.

Boeser over de video: “Het laat de build zien die Codeglue mee heeft genomen naar de GDC. De laatste weken zijn we vooral bezig geweest met wat visuele aanpassingen. Decoratie is toegevoegd en het camera en parallax systeem werken nu. Verder kunnen we op elk moment in het spel naar een ander kleurenpallet springen. Erg leuk om mee te spelen.”

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.