Nieuws
Now Reading
[Nieuws] OneBigGame doneert een ton aan goede doelen
0

[Nieuws] OneBigGame doneert een ton aan goede doelen

by Eric Bartelson25 februari, 2011

Het games-voor-goede-doelen initiatief OneBigGame, opgericht door Martin de Ronde, heeft in zijn eerste operationele jaar honderdduizend dollar opgehaald. Dat bedrag werd met name verdiend aan de XBLA titel Chime van het Engelse Zoë Mode. 96 procent van het geld is in gelijke delen verdeeld over de goede doelen Save the Children Alliance en Starlight Children’s Foundation. Directeur Martin de Ronde is tevreden met het resultaat: “We zijn heel erg blij dat we deze eerste positieve cijfers kunnen aankondigen voor een initiatief waarvan wij denken dat het een unieke, nieuwe wijze van fondsenwerving is”

Eind vorig jaar verscheen ook de iPhone-game WINtA, de tweede titel onder de vlag van OneBigGame. De muzikale game is een samenwerking tussen Masaya Matsuura van NanaOn-Sha en het Friese Triangle Studios. De App is gratis te downloaden maar voor nieuwe muziek moet de speler een klein bedrag betalen. Verder komen dit jaar nog zeker twee games uit. Opnieuw gaat het om unieke samenwerkingsverbanden tussen bekende gamedesigners en Nederlandse studio’s. Binnenkort verschijnt ook een cd met muziek van gamescomponisten.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.