Nieuws
Now Reading
[Nieuws] De mooiste Nederlandse gamesmuziek ooit…
1

[Nieuws] De mooiste Nederlandse gamesmuziek ooit…

by Matthijs Dierckx24 februari, 2011

Over smaak valt te twisten, over kwaliteit niet. Joris de Man`s soundtrack voor Killzone 3 is briljant. Punt.

De componist  won afgelopen jaar al de prestigieuze Ivor Novello Award voor de soundtrack van Killzone 2. De Man componeerde dus ook de muziek voor Killzone 3, wederom opgenomen in de beroemde Abbey Road Studio in Londen.

Menig twitteraar meldde al dat de menu-muziek eigenlijk te mooi is om weg te drukken door aan de game te beginnen. Enfin, luister zelf (previews) en koop hem op iTunes.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.