Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Collapsus van SubMarine en VPRO genomineerd voor International Digital Emmy Award
0

[Nieuws] Collapsus van SubMarine en VPRO genomineerd voor International Digital Emmy Award

by Eric Bartelson24 februari, 2011

Via nu.nl komt het bericht dat de Nederlandse online productie Collapsus is genomineerd voor een International Digital Emmy Award. Collapsus is een mix van film en game die is ingezet ter promotie van een tv documentaire over energie- en milieuproblematiek in VPRO’s Tegenlicht. De prijzen worden op 4 april uitgereikt in Cannes. Eind vorig jaar werd Collapsus al genomineerd voor een Dutch Game Award in de categorie Special Award, maar won toen niet.

SubMarinechannel is de uitvoerende producent en heeft de hulp ingeroepen van A Scanner Darkly regisseur Tommy Pallotta, die de kenmerkende Rotoscope-tekenfilmstijl ook in Collapsus gebruikte. De Digital Emmy Awards worden uitgereikt door de International Academy of Television Arts & Sciences, die ook jaarlijks de Emmy’s uitreikt. De digitale variant wordt tijdens de mediabeurs MIPTV in Cannes uitgereikt.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.