Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Microsoft Nederland en Universiteit Utrecht werken samen in Gamelab
1

[Nieuws] Microsoft Nederland en Universiteit Utrecht werken samen in Gamelab

by Eric Bartelson22 februari, 2011

Misschien een beetje verwarrende kop boven dit stukje, want het Gamelab waarin Microsoft Nederland en Universiteit Utrecht departement Informatica samenwerken, heeft niks te maken met de tweemaandelijkse thema-avond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam met dezelfde naam. Het Utrechtse Gamelab (of zoals het door studenten al snel genoemd werd: Gamehol) voorziet studenten Gametechnologie van hard- en software, beschikbaar gesteld door Microsoft.

Een mooie geste natuurlijk, maar niet helemaal onbaatzuchtig. Microsoft hoopt hierdoor studenten bekend te maken met het eigen gamesontwikkelplatform XNA. Het gebruik van de apparatuur is natuurlijk niet alleen beperkt tot Microsoft producten maar is vooral bedoeld om (eerstejaars) studenten aan te zetten tot het produceren van games.

 

Prof dr Mark Overmars (die zich nu vooral even bezighoudt met zijn bedrijf Yoyo Games, maar nauw betrokken was bij de samenwerking), zegt hierover in persberichttaal: “De programmeertaal C# van Microsoft is uitstekend geschikt om te leren programmeren en wordt dan ook gebruikt in het programmeeronderwijs voor al onze eerstejaars studenten. Het op gaming toegespitste XNA geeft de studenten de mogelijkheid om al in hun eerste vak prachtige games te maken. Door het Gamelab dagen we studenten uit om daarna aan spannende gamesprojecten te blijven werken, binnen en buiten de opleiding.” De officiële opening van Gamelab is op 1 maart.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.