Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Gegevens Two Tribes op basis van 1,14 miljoen downloads: iOS 4 op 80% devices
0

[Nieuws] Gegevens Two Tribes op basis van 1,14 miljoen downloads: iOS 4 op 80% devices

by Matthijs Dierckx21 februari, 2011

Leuk. Developer slash publisher Two Tribes deelt zo nu en dan gegevens met de development community. Ditmaal betreft het een breakdown van diverse gegevens op basis van de downloads van hun eigen games.

Op de eerste plaats zegt het iets over het aantal downloads waar de studio goed voor is: meer dan 1,14 miljoen in de afgelopen drie maanden, bepaald niet slecht. (Overigens kunnen we niet achterhalen welk deel betaald en welk gratis is.)

Belangrijkste conclusie is dat meer dan 80 procent van alle iOS-gebruikers al versie 4 heeft geïnstalleerd. Handig om te weten voor developers die van specifieke iOS 4-features gebruik willen maken. Moeite doen om pre-3.1 te ondersteunen lijkt daarentegen niet de moeite waard, zoals Two Tribes zelf al stelt. Slechts 1,2 procent van alle downloaders draaide die verouderde versie.

Meer gegevens: klik hier.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.