Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Oorspronkelijke bedenkers tevreden over nieuwe editie van De Blob
0

[Nieuws] Oorspronkelijke bedenkers tevreden over nieuwe editie van De Blob

by Matthijs Dierckx18 februari, 2011

Bedenker Ronimo Games is tevreden met de nieuwe De Blob. De studio — u weet het ongetwijfeld al — is voortgekomen uit het team HKU & UU-studenten dat De Blob bedacht en ontwikkelde voor de stad Utrecht. Het concept is opgepikt door uitgever THQ die het Australische BlueTongue aan het werk zette voor een commerciële versie. En met succes. Van de Wii-game zijn meer dan driekwart miljoen exemplaren verkocht. En sinds kort is er dus De Blob 2.

Joost van Dongen van Ronimo Games complimenteert THQ: “Vandaag is bij ons een pers-exemplaar van De Blob 2 bezorgd en het is echt heel cool! Ik ben superblij met hoe THQ ons concept verder heeft ontwikkeld.”

BlueTongue heeft volgens Van Dongen ook nog eens naar de oorspronkelijke versie gekeken: “Leuk detail is dat onze auto’s die pas gaan rijden als je ze verft nu ook in THQ’s Blob zitten. Hebben ze voor deel 2 toch nog een beetje teruggekeken naar onze PC versie.”

IGN.com recensie van De Blob 2 (8,0):

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.