Control
Now Reading
[Control] Twee bijzondere internationale uitgaven over de Nederlandse gamesindustrie
1

[Control] Twee bijzondere internationale uitgaven over de Nederlandse gamesindustrie

by Matthijs Dierckx18 februari, 2011

Wie naar de GDC in San Francisco reist treft op het Holland Paviljoen twee bijzondere uitgaven: de nieuwe Dutch Games Go Global en de zesde editie van Control International.

Dutch Games Go Global is het visitekaartje voor de Nederlandse gamesindustrie. In deze brochure, die Control produceerde in opdracht van ondermeer het ministerie van EZ,L&I, Provincie Utrecht, TFI en de DGG, brengen we tientallen bedrijven en projecten voor het voetlicht. Dutch Games Go Global is binnenkort ook online in te zien via, jawel, dutchgamesgoglobal.nl.

De tweede uitgave is de zesde internationale editie van Control zelf. Tal van interviews met seniors uit het Guerrilla-kamp, een blik op de IGF-genomineerden, een interview met de Game Maker-maker (Prof. Dr. Mark Overmars), een feauture over serious games en een over social versus casual maken de inhoud compleet. Control International #6 verschijnt binnenkort ook als iPad editie.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.