Nieuws
Now Reading
[Nieuws] OneBigAlbum: nu ook gamesmuziek luisteren voor het goede doel
1

[Nieuws] OneBigAlbum: nu ook gamesmuziek luisteren voor het goede doel

by Matthijs Dierckx17 februari, 2011

We kunnen al games kopen voor het goede doel, maar binnenkort is het ook mogelijk de muziek te kopen voor hetzelfde hogere goed. OneBigAlbum heet het project van the Game Music Initiative en — inderdaad — het project is gelinkt aan OneBigGame.

Net als OneBigGame is dit luisteren-voor-het-goede-doel een Nederlands initiatief, maar volledig internationaal gericht. De man achter het project is Engine Software mede-oprichter Ruud van de Moosdijk. “Ik vind dat de componisten vaak niet de waardering krijgen die ze verdienen”, zegt Van de Moosdijk over het Game Music Initiative. “En toen ik met Martin de Ronde aan de praat raakte over zijn OneBigGame, kwam van het een het ander. Zo is OneBigAlbum geboren.”

De lijst met componisten is nu al indrukwekkend. De mensen achter de muziek van Dead Space 2, Alien Breed, Deus Ex, Command & Conquer: Red Alert, God of War, Brütal Legend en Fairytale Fights hebben al toegezegd. Overigens bevat het album nieuw werk van deze componisten, dus niet de soundtracks uit de games.

Uiteindelijk gaat 80% van de opbrengsten naar de twee goede (kinder)doelen die OneBigGames eerder al heeft uitgekozen.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.