Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Angry Birds-publisher lanceert ‘Sticky’, game door oud-HKU’ers
1

[Uit Nu!] Angry Birds-publisher lanceert ‘Sticky’, game door oud-HKU’ers

by Matthijs Dierckx15 februari, 2011

Je kunt een slechtere start maken met je eerste consumenten-game. Gamistry, een bedrijf van vijf oud-HKU’ers, zag zijn eerste iOS-game deze week in de App Store verschijnen onder de vlag van Angry Birds en Cut the Rope-publisher ClickGamer, een label van Cillingo.

Niet geheel verrassend lijken de core-mechanics van Sticky op die van de succesnummers van Chillingo. Een oranje slijmerig slijm-ding moet grijze slijmerige slijm-dingen bestrijden. Enfin, de trailer legt het beter uit.

Klik hier om naar de App Store te gaan, lees verder voor screens en art.

Gamistry bestaat ruim twee jaar en heeft zich voornamelijk gefocused op business to business games. Sticky is het eerste project waarvoor de Amsterdamse studio zelf het initiatief nam.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.