Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Nederlands jurylid bij Mozilla Labs gamewedstrijd
1

[Nieuws] Nederlands jurylid bij Mozilla Labs gamewedstrijd

by Eric Bartelson24 januari, 2011

De uiterste inleverdatum is inmiddels verstreken, maar met 160 inzendingen kan de eerste Mozilla Labs Game On competitie gerust een succes genoemd worden. De uitdaging: bouw een game met open web technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript. Plug-ins zijn dus niet toegestaan! Meedoen is voornamelijk voor de eer, hoewel er aardige prijzen zijn te winnen.

Om te bepalen wie dan uiteindelijk de winnaar wordt, is een jury van professionals samengesteld.  Nederland wordt vertegenwoordigd door Zuraida Buter (foto). Zij is onder meer bekend van het opzetten van Indigo (onder de vlag van Dutch Game Garden, gesponsord door Ziggo), waar Nederlandse indie developers de kans krijgen hun games te tonen aan het publiek. Buter is in goed gezelschap, zo vinden we verder in de jury mensen van Yahoo, Sony, Insomniac, Facebook en Zynga. De uitslag van de contest wordt verwacht in de week van 31 januari.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.