Nieuws
Now Reading
[UitNu!] Student maakt iPhone-game ‘SOS Penguin!’, verkoopt 10 duizend stuks
0

[UitNu!] Student maakt iPhone-game ‘SOS Penguin!’, verkoopt 10 duizend stuks

by Matthijs Dierckx18 januari, 2011

Leuk als bijverdiensten, 10 duizend stuks verkopen van je iPhone-game. Dat levert (voordat de fiscus langs komt) zo’n vijfduizend euro op. Niet genoeg wellicht voor de gemiddelde studio, voor een student als Stefan Mensen ongetwijfeld een leuk extraatje. Zijn SOS Penguin! is daarnaast ook nog zo’n 40 duizend keer gratis gedownload, ten tijde van de gratis promotie periode rond kerst.

Inmiddels kost de game weer $0,99 / €0,79 en legt Mensen de laatste hand aan een fikse update. De physics-based puzzle game is voor iPhone en iPod Touch te downloaden in de App Store.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.