Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Engine Software is publisher van Flipper 2 van Goodbye Galaxy Games
1

[Nieuws] Engine Software is publisher van Flipper 2 van Goodbye Galaxy Games

by Eric Bartelson7 januari, 2011

Flipper 2, de opvolger van de award winning DSiWare game Flipper, wordt uitgegeven op DSiWare door Engine Software. Developer Goodbye Galaxy Games (oftewel Hugo Smits) is de samenwerking met Engine Software aangegaan ‘omdat ze veel ervaring hebben met het platform en de platformhouder’.

Smits zorgt zelf nog voor het leeuwendeel van de development, Engine Software helpt mee bijvoorbeeld op het gebied van muziek en geluid. De game staat gepland voor release in ‘Q2’. “Dat is inderdaad wat vaag, maar we willen dat de game goed is voordat we hem releasen”, aldus Ivo Wubbels van Engine Software.

Flipper was een 3D puzzelgame waarin de hoofdpersoon op zoek ging naar zijn ontvoerde goudvis. In Flipper 2 worden de rollen omgedraaid: “Het is een 2D actie puzzelspel,” zegt Hugo Smits. “Je bestuurt deze keer de vis Flipper, die een robotpak draagt.” Het eerste concept art toont Flipper in een ‘kom’ die tegelijk de helm is van het mechanische lijf. “Je kunt in ieder level slechts op één knop drukken. De actie van deze knop verschilt per level. In het ene scherm spring je, in het ander zou je kunnen schieten. De acties worden ook steeds bizarder, en het is aan de speler om op het juiste moment die actie uit te voeren.” Smits heeft honderden levels gepland (die elk één scherm beslaan) zodat de speler gebombardeerd wordt met situaties waarin hij supersnel moet beslissen. Smits vergelijkt het zelf met WarioWare.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.