Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Tijdtripper en de Verloren Schatten van Utrecht
0

[Uit Nu!] Tijdtripper en de Verloren Schatten van Utrecht

by Redactie3 december, 2010

Het is bijna onvermijdelijk dat een stad als Utrecht, die zeer actief is in de promotie en ondersteuning van gamesopleidingen en -industrie, een computerspel inzet om de eigen geschiedenis tot leven te wekken.

Tijdtripper en de Verloren Schatten van Utrecht heet de game die in opdracht van het Utrechts Archief is gemaakt door Monkeybizniz, inderdaad een gamestudio uit Utrecht. Vanaf vandaag is de Flashgame hier gratis te spelen. Tijdtripper moet zorgen voor een grotere bekendheid van de geschiedenis van de stad Utrecht en het Archief.


In het spel -een point-and-click adventure- zet hoofdrolspeler Tim per ongeluk de tijdmachine van Het Utrechts Archief aan, waardoor vier waardevolle historische voorwerpen verdwijnen. De speler leidt Tim door elf eeuwen Utrecht en herleeft belangrijke historische momenten. De verdwenen voorwerpen zijn onderdelen van de daadwerkelijke collectie van het Archief.

About The Author
Redactie