Nieuws
Now Reading
[Tech & Tools] Nederlandse enginebouwer komt met nieuwe 3D-presentatie-engine-dinges: ‘Lumion’
0

[Tech & Tools] Nederlandse enginebouwer komt met nieuwe 3D-presentatie-engine-dinges: ‘Lumion’

by Redactie5 november, 2010

In Control 21 staat al te lezen dat de Nederlandse enginebouwers van ACT-3D een nieuwe versie hebben gemaakt van hun ontwikkelplatform Quest3D. Dat is niet het enige nieuwtje van de Leidse techboys. In november komen ze met Lumion, een visualisatieprogramma waarmee gebruikers op eenvoudige wijze gerenderde omgevingen kunnen bouwen en presenteren.

Met behulp van een 3D front-end interface en slechts bewapend met een grafische kaart kan zelfs een leek binnen de kortste keren 3D scènes in real-time weergeven. Control zag op de Quest3D-conferentie enige tijd terug een demonstratie en dat zag er veelbelovend uit. Meer beelden en filmpjes na de klik…

Enkele features van Lumion zijn een modellenbibliotheek, de mogelijkheid content te importeren uit andere 3D-softwarepakketten, een video editor en live ‘fly-through’ demonstraties. De visualisatiesoftware is vooral interessant voor architecten die het gebruiken voor presentaties, maar game-toepassingen zijn ook denkbaar.

Showcase (6 min.)

Demonstratie (30 min.)

In Control 22 meer over Lumion.

About The Author
Redactie