Nieuws
Now Reading
[Gerucht] Een PSP en een Telefoon… een PSPhone?
0

[Gerucht] Een PSP en een Telefoon… een PSPhone?

by Redactie Online27 oktober, 2010

De Nederlandse PR man van Sony bleef het maar roepen, keer op keer en op ieder pers-event: “Ja natuurlijk kan je met de PSP bellen! Er zit toch Skype op! En Skype is de telefoon van vandaag!” Ehhhh right. De roep om een echte PSP telefoon bleef echter, net als de hardnekkige geruchten dat zoiets in ontwikkeling was. Engadget heeft nu een foto gepubliceerd van een PSP telefoon die met Android werkt.

*UPDATE* We vroegen Sony te reageren op deze foto. De enige reactie is ‘geen commentaar’. Wat een verrassing.

Het apparaat ziet er uit als een kruising tussen een Sony Ericsson telefoon en een PSP Go, maar als we het goed zien zonder analoog stickje. Wel zou er in het midden van het uitklapdeel (tussen de richtingstoetsen en de actieknoppen) een multi-touch aanraakpad zitten. Geen woord over een mogelijk touch screen, maar dat lijkt ons een must. Wie gaat immers een nummer kiezen met de pijltjestoetsen?

Volgens Engadget heeft het apparaat een 1GHz Qualcomm NSN8655 processor aan boord, 512 MB ROM en 1GB ROM. Een interessante ontwikkeling is de afwezigheid van een Memory Stick slot. In plaats daarvan passen gewone MicroSD cards in de PSPhone (ja die naam hebben we er zelf aan gegeven).

We zijn benieuwd of Sony dit ziet als hun nieuwe generatie ‘handheld’ of dat dit een ‘third pillar‘ is in hun hardware pantheon. Hoe dan ook zijn we heel benieuwd of het Android OS 3.0 en Sony’s eigen Playstation firmware nieuwe mogelijkheden opleveren voor developers. En zou je ‘gewoon’ Android software op deze handheld kunnen draaien?

Voor we helemaal doordraaien: ook al bezweert Engadget dat het gaat om een werkelijk bestaand prototype, met mogelijk zelfs een 2010 lancering, dit is nog verre van bevestigd.

About The Author
Redactie Online