Nieuws
Now Reading
[HTML5] ‘Sand Trap!’ wint eerste maandelijkse Spil Games prijs
4

[HTML5] ‘Sand Trap!’ wint eerste maandelijkse Spil Games prijs

by Redactie Online15 oktober, 2010

Spil Games maakt vandaag de eerste set winnaars bekend van de HTML5-wedstrijd. Deze wedstrijd loopt een half jaar en heeft een totale prijzenpot van $50.000. Het bedrijf kiest iedere maand een winnaar, deze keer ‘Sand Trap!’. De HTML5 portal van Spil Games is volgens het bedrijf succesvol: er zijn nu 1,5 miljoen spelletjes op gespeeld.

De winnaar van de eerste prijs deze maand is Derek Detweiler (Gopherwood Studios) met zijn spel ‘Sand Trap!’, volgens Spil “een briljant eenvoudig spelletje met een innovatief concept” waarin spelers zand door een doolhof met mazen en valkuilen moeten leiden. De jury denkt dat dit spel de lat hoog legt voor volgende winnaars dankzij het gebruik van touch-screen technologie. Maar vooral het natuurkundige aspect in real-time maakte indruk op de juryleden.

‘Block Dream’, een blokkenspel waarin spelers vormen moeten stapelen om zo hele rijen te bouwen, ontworpen door Bruno Garcia, verdient de tweede plaats. Vooral de besturing van het spel maakte indruk op de jury, juist omdat dit in Flash zo moeilijk gebouwd kan worden. En de derde prijs is voor ‘Zombie Troops’ van Makar Osokin, vanwege het unieke concept en omdat het een van de eerste schietspellen in HTML5 is. Alle drie de winnende spellen zijn al gratis te spelen op de mobiele sites van Spil Games, waaronder m.spelletjes.nl, m.spel.nl en m.girlsgogames.nl. Momenteel staan er 10 mobiele spellen op, die alle gespeeld kunnen worden via elke mobiele browser die HTML5 ondersteunt.

Tegelijkertijd maakte het online gamebedrijf de eerste statistieken bekend van de eerste maand mobiel gamen, na de lancering van de mobiele sites op 31 augustus. Spelers met een mobiel toestel met HTML5-ondersteunde browsers (zoals iOS en Android, versies 2.0 en hoger) kunnen elk van de 41 websites van Spil Games bezoeken om dan automatisch te worden doorgelinkt naar de mobiele versie van die site. Met 1,5 miljoen gespeelde spellen hebben de sites hun verwachtingen nu al overtroffen. De drie landen met de hoogste bezoeken zijn Frankrijk, de VS en Polen. De populairste spellen zijn Bubble Hit, Block Mover en Castle Solitaire.

Op de eigen website legt het bedrijf uit waarom het HTML5 zo belangrijk vindt.

About The Author
Redactie Online