Nieuws
Now Reading
[Kort nieuws] Japans bedrijf DeNA neemt ngmoco:) over
92

[Kort nieuws] Japans bedrijf DeNA neemt ngmoco:) over

by Matthijs Dierckx12 oktober, 2010

DeNA, een groot sociaal netwerk in Japan, neemt ngmoco:) over. Het bedrijf wil via deze iPhone publisher voet aan de grond krijgen op Westerse bodem. DeNA exploiteert het netwerk Mobage, met naar eigen zeggen tientallen miljoenen gebruikers. Ngmoco:) gaat onder meer een iPhone applicatie maken die Westerse gebruikers aansluit op Mobage.

De focus ligt niet alleen op iOS software. Ook diverse Android titels staan nu op het programma. Dena betaalt rond de 400 miljoen dollar voor het bedrijf dat ooit met een investering van zes miljoen dollar vanuit Apple’s iFund werd opgezet. In Nederland is ngmoco:) wellicht bekend van de iPhone-hit Star Defense. Deze game is ontwikkeld door Rough Cookie, een joint venture van Khaeon (makers van The Chronicles of Spellborn) en Elements Interactive (makers van eh… de Control Magazine iPad App!).

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.