Now Reading
[Open source] Nieuwe Blenderfilm: Sintel
0

[Open source] Nieuwe Blenderfilm: Sintel

by Redactie1 oktober, 2010

Gisteravond is Sintel -de nieuwe animatiefilm van het Blender Institute- online in première gegaan. Het is inmiddels de derde film die intern gemaakt is door het Blender Institute, ontwikkelaar van de gratis open source animatiesoftware Blender. Het vorige project was de game Yo Frankie!

Meer dan een jaar hebben veertien mensen aan de film gewerkt. Zoals altijd zijn deze mensen afkomstig uit de actieve online community rond Blender. Met financiële hulp van onder andere het Nederlands Film Fonds, gemeente Amsterdam en 2800 fans die vooraf de DVD hebben gekocht, heeft het internationale gezelschap een jaar in Amsterdam gewoond en gewerkt. In de film gaat een meisje op zoek naar haar draak. Halina Reijn en Thom Hoffman tekenden voor de stemmen.

De film is hier online te bekijken of hier gratis te downloaden.

About The Author
Redactie