Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] 6 recente games van Nederlandse bodem
1

[Uit Nu!] 6 recente games van Nederlandse bodem

by Redactie9 september, 2010

Zes games die nog niet zo lang geleden zijn uitgebracht, afkomstig uit de rubriek “Uit Nu!” van Control #19. Klik op de naam van het spel.

1. Dynamo Kid Touch (iPhone / Android) door Orange Pixel

Old skool platformer met een bediening die we in een variant al eerder zagen van Orange Pixel. Het ADHD mannetje Dynamo Kid rent uit zichzelf vrolijk voort en het is aan de speler om hem op de juiste momenten te laten springen en zijn pad vrij te maken van obstakels.

2. Burnin’ Rubber 4 (web) door Xform

Is dit echt de allerlaatste Burnin’ Rubber? Als het zo is dan hebben de Xformers er alles aan gedaan om het een waardig afscheid te maken. Nog nooit was de wereld zo groot. Nog nooit kon je zoveel veel shit opblazen als in deze steroïdevariant van de online legende. Nog even een quote van de blije baas Diederik Groesbeek: “Deze game gaat ons wereldberoemd maken.”

3. Time Chaos (iPhone / Android / Flash) door Orange Pixel

Dit explosieve spelletje is met Marty McFly meegekomen in zijn DeLorean. Met zijn vier gradaties grijs is het namelijk net een originele Game Boy game. Als onderdeel van een ‘maak  een game in 48 uur gamejam’ heeft Orange Pixel weer een lekkere tijdverspiller gemaakt.

4. Houthoff Buruma The Game (pc) door Ranj Serious Games

Laat het maar aan Ranj over om het stoffige imago van een van de grootste advocatenkantoren van Nederland op te poetsen met een spannende game. De game is ontwikkeld om jonge advocaten over te halen hun uurtjes bij Houthoff Buruma te schrijven. Je staat de Chinese overheid bij als zij een Nederlands familiebedrijf proberen over te nemen. Very exciting.

5. World Cup Online (web) door DelRox BV

De spirituele opvolger van World of Soccer. Voor dit voetbalfestijn hoef je niet meer naar de winkel om booster kaartjes te kopen, die aankopen kun je nu lekker vanuit je luie bureaustoel doen. De game is in Nederland gemaakt met Unity en wordt door de makers omschreven als een ‘3D actie voetbal MMOG’. Potje iemand?

6. Verkeerstalent of gele prent door Sticky Studios

Achter deze wat geforceerde naam gaat een verrassend leuk spelletje schuil van het Utrechtse Sticky Studios. Het Openbaar Ministerie Landelijk Parket Team Verkeer was de opdrachtgever. De game draait al sinds februari maar blijkt zo succesvol dat er nu gebouwd wordt aan een nog uitgebreidere en mooiere versie. Speel het op http://www.verkeerstalentofgeleprent.nl/ en probeer maar eens zonder boetes te rijden…

Dit artikel is gepubliceerd in Control #19.

About The Author
Redactie