Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Verbod op games “blijft mogelijk” maar minister wil het er met ons niet over hebben
1

[Nieuws] Verbod op games “blijft mogelijk” maar minister wil het er met ons niet over hebben

by Redactie Online7 september, 2010

Via zijn woordvoerder laat demissionair minister Hirsch Ballin weten dat hij nog steeds van mening is dat een verbod op games mogelijk is, maar alleen als ‘de branch’ zich niet aan zelfregulering houdt. Op ons verzoek om een interview reageert hij afwijzend, omdat een verbod ‘nog niet aan de orde is’.

Dat maakt het dus op dit moment onmogelijk om de minister te ondervragen over de principiële kant van de kwestie: vrijheid van expressie en of de overheid een bepaalde vorm van media anders mag behandelen dan anderen.

De volledige reactie van de woordvoerder is als volgt:

Zoals u weet, heeft de minister van Justitie op verzoek van de Tweede Kamer onderzocht of een verbod op gewelddadige games mogelijk en wenselijk zou zijn. Het resultaat van dat onderzoek heeft hij aan de Tweede Kamer gemeld. Zijn conclusie is – kort gezegd – dat een verbod weliswaar mogelijk is, maar dat zelfregulering door de branche de voorkeur heeft. Een verbod is vooralsnog niet aan de orde, tenzij blijkt dat de branche niet in staat is de zelfregulering voldoende vorm te geven. Omdat het verbod op dit moment niet aan de orde is, zal de minister daar op dit moment ook geen interview over geven.

About The Author
Redactie Online