Nieuws
Now Reading
Erik t’ Sas, developer van Chronicles of Spellborn, reageert op het einde van de game
0

Erik t’ Sas, developer van Chronicles of Spellborn, reageert op het einde van de game

by Redactie11 augustus, 2010

Erik ’t Sas, oprichter van Khaeon, was ooit de drijvende kracht achter de grootschalig opgezette MMORPG The Chronicles of Spellborn. Al jaren heeft hij er officieel niets meer mee te maken, maar hij en zijn team investeerden wel jaren van hun leven in de game. En in september gaat die definitief uit de lucht.

t’ Sas: “Het blijft je kindje. Natuurlijk doet dat je iets, jaren knokken tegen alle verwachtingen in en een game neerzetten die toch een flink aantal mensen een hoop plezier heeft gegeven. Maar goed, los van een stuk nostalgie is het ook een spel van ondertussen alweer zes jaar geleden, er is bijna geen werk meer aan gedaan sinds 2008 en het kern team bij Spellborn Works is ook al een flinke tijd elders aan de slag.”

“Qua promotie is er nagenoeg niks (meer) gebeurd en ook bij Spellborn als studio en als game leidt stagnatie tot het einde. We krijgen mails van de community die hun verhaal en wens op voortzetting van Spellborn niet bij Spellborn NV noch bij de uitgevers kwijtkunnen (geen gehoor) en dan weer bij ons terechtkomen als makers. Mochten er plannen zijn om nog iets met Spellborn te doen dan hebben wij daar verder nog niks van gehoord. Ik ga er vanuit dat het nu definitief voorbij is en daarmee sluit ook voor Khaeon dit hoofdstuk voorgoed. We blijven apetrots op de prestatie die geleverd is, dat zullen we nooit meer kwijtraken.”

Hij eindigt met: “Niet meer concentreren op wat was en had kunnen zijn, maar wat er voor ons ligt. To be continued!”

About The Author
Redactie