Nieuws
Now Reading
VSTEP’s RescueSim traint Britse hulpverleners
0

VSTEP’s RescueSim traint Britse hulpverleners

by Redactie Online15 juni, 2010

De rijkste Brit, de Duke of Westminster Gerald Grosvenor, opende op 4 juni het trainingscentrum van de Chestshire Fire & Rescue service. Dit centrum maakt gebruik van VSTEP’s RescueSim voor het opleiden van brandweermensen.

De software van VSTEP maakt het mogelijk allerlei rampsituaties in 3D te tonen. Trainees kunnen (met meerdere personen tegelijk) posities innemen in de situatie, en begeleid door de instructeur proberen de beste handelingen uit te voeren.

Het voordeel van dergelijke virtuele trainingen is dat trainees op een veilige manier grote crisis situaties leren inschatten zonder dat daar kostbare fysieke reconstructies noodzakelijk zijn.

About The Author
Redactie Online