Nieuws
Now Reading
Engine Software brengt Bejeweled 2 naar WiiWare
0

Engine Software brengt Bejeweled 2 naar WiiWare

by Redactie25 mei, 2010

Puzzelklassieker Bejeweled 2 van PopCap komt begin juni uit op de Amerikaanse WiiWare, de Europese versie volgt een paar weken later. Engine Software uit Doetinchem heeft de game naar de Wii geport. CEO Ivo Wubbels: “Als deze game niet scoort op WiiWare, doet geen enkele dat.”

Bijzonder van deze port is dat het niet slechts work-for-hire is voor de Nederlandse studio, maar een partnership. Door de developmentkosten zelf te betalen heeft de Nederlandse studio zich verzekerd van een ‘aanzienlijk’ aandeel in de opbrengsten. Wubbels heeft vertrouwen in het succes van de game op WiiWare: “Bejeweled 2 bewijst zich al jaren op alle mogelijke platformen. De merknaam is ijzersterk dus ik verwacht dat het goed opgepikt gaat worden.”

Wubbels kent de harde cijfers van WiiWare: “Tien procent van de games genereert tachtig procent van de omzet. Ook onze eigen WiiWare-game heeft het niet geweldig gedaan, maar ik geloof dat er best te verdienen valt op WiiWare. Net als op DSiWare trouwens. Het gaat om het juiste product. Bejeweled 2 is dat volgens ons.”

About The Author
Redactie