Nieuws
Now Reading
Ubisoft gaat over op digitale handleidingen
1

Ubisoft gaat over op digitale handleidingen

by Redactie Online22 april, 2010

De Franse uitgever Ubisoft wil af van de papieren handleiding. Het bedrijf gaat daarom over op digitale instructie boekjes die ofwel in de game zitten ofwel te downloaden zijn. Dit moet het bedrijf een flinke besparing opleveren. Ubisoft zelf geeft als reden dat het beter is voor het milieu.

Handleidingen zijn steeds meer het ondergeschoven kindje van de gamesindustrie. Waar vroeger een dik boekwerk de fictie van het spel ondersteunde (zie bijvoorbeeld de fenomenale Fallout Survival Guide) worden dit soort uitgebreide instructies steeds meer achterwegen gelaten.

De ontwikkeling is begrijpelijk, maar wij voelen toch een gevoel van spijt: er gaat iets verloren. Maar dat zeiden veel mensen natuurlijk ook toen de CD werd ingevoerd, en grote artistieke platenhoezen voorgoed verdwenen.

Oh boy, we worden oud ;-)

About The Author
Redactie Online