Nieuws
Now Reading
Groot onderzoek naar Nederlandse gamesindustrie
0

Groot onderzoek naar Nederlandse gamesindustrie

by Matthijs Dierckx10 juli, 2015

Hoeveel bedrijven telt de Nederlandse gamesindustrie, wat doen ze precies en hoeveel werkgelegenheid creëren ze? Binnenkort weten we het antwoord op deze vragen. De resultaten van het uitgebreide onderzoek naar de Nederlandse gamesindustrie worden gepubliceerd in de Gamesmonitor 2015.

Het is de eerste keer sinds 2012 dat een club organisaties het onderzoek uitvoert. Ditmaal zijn de betrokken partijen TNO, Control, DGG, DGA en Growing Games. Onderdeel van het onderzoek is een enquête die de komende dagen naar meer dan 400 bedrijven wordt uitgezet.

De onderzoekers presenteren de eerste resultaten tijdens Control Conference, daarna verschijnt de uitgebreide publicatie ‘Gamesmonitor 2015’.

Teruglezen: de complete Gamesmonitor 2012Kerncijfers (samenvatting)

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.