Nieuws
Now Reading
Video • Is dit de meest intense game-ervaring ooit?
0

Video • Is dit de meest intense game-ervaring ooit?

by Matthijs Dierckx17 september, 2013

We schreven twee-en-een-half-jaar geleden al over Volo Airsport van oud-HKU’er Martijn Zandvliet. Een game gebaseerd op Wingsuit flight, zó logisch dat nog niemand er aan had gedacht. Een van de meest extreme en meest spectaculaire sporten ooit — maar dan veilig in een game.

Zandvliet doet er nu nog een schepje bovenop en heeft zijn spel geschikt gemaakt voor de Oculus Rift. De combi van heftige gameplay en VR3D is dusdanig intens dat de maker tijdens het inspreken van onderstaande video een paar keer wordt overvallen door de intensiteit van zijn eigen game.

Zelf uitproberen? Wie een Oculus Rift bezit kan hier de build downloaden. De rest mag de VR-bril op zijn kop zetten tijdens Indigo op 28 september in het Utrechtse stadhuis.

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.