Nieuws
Now Reading
Nieuws • Twee IGF Student nominaties voor NTHV Breda, honorable mention voor HKU
2

Nieuws • Twee IGF Student nominaties voor NTHV Breda, honorable mention voor HKU

by Matthijs Dierckx22 januari, 2013

Twee van de acht IGF Student Showcase finalisten komen van de NHTV in Breda. ATUM is gemaakt door een groep derdejaars studenten, Farsh is van de Iraniër Mahdi Bahrami, eerstejaars in Breda. Winnaar van de Dutch Game Award voor Best Student Game,  SneakSneak, is door de IGF jury beloond met een Honorable Mention.

In totaal wijst de IGF acht finalisten aan voor de Student Showcase, een kwart daarvan komt dus van één opleiding en nog wel een Nederlandse. Dat is een bijzondere score, voor élke opleiding. Het succes van de studenten uit Nederland staat in schril contrast tot het aantal nominaties voor de ‘grote mensen’ categorieën van de IGF Awards: nul…

Finalisten krijgen de mogelijkheid om hun game te tonen tijdens de GDC in San Francisco in maart.

FARSH

ATUM

SNEAKSNEAK

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.