Nieuws
Now Reading
[Video] Videoverslag AniGameJam: tumbling towards a Tumblies-game
0

[Video] Videoverslag AniGameJam: tumbling towards a Tumblies-game

by Matthijs Dierckx3 april, 2012

Eind vorige week namen een stel animatoren, gamedesigners en producers het kantoor van Control over om zich te storten op de ontwikkeling van een kleine game. Het idee: maak een spelletje gebaseerd op de animatie-serie de Tumblies (nu productie voor de KRO). De bedenkers — productiehuis il Luster en de leukste studio van Nederland: Job, Joris & Marieke — hielpen de developers om te komen tot iets dat goed aansluit bij het oorspronkelijke concept van de serie. Het resultaat: een stel goede ideeën die wegens tijdgebrek (en technische pech) nog niet in de game zijn verwerkt, maar wellicht komt dat nog.

Voor nu in elk geval het videoverslag dat gamedesigner Simon van der Linden van de jam maakte en daaronder een kleine trailer voor de game.

Trailer:

About The Author
Matthijs Dierckx
Composer & Marketing Lead voor roguelite culthit Unexplored. Co-creator van de Android-hit Sumico. Bladenmaker bij uitgeverij Het Redactielokaal. Founder en voormalig Publisher van Control, Control500 en Control Conference.