Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Lichten uit, uitzicht aan… Tweetakt is afgelopen.
0

[Nieuws] Lichten uit, uitzicht aan… Tweetakt is afgelopen.

by Matthijs Dierckx2 april, 2012

Het blijft een ietwat vaag festival, dat Tweetakt. Officieel is het een kinder-theater-festival, maar wat wij vanuit ons kantoorraampje mochten aanschouwen was geregeld zwaar ongeschikt voor de kids. Beter geschikt voor de kleintjes waren de diverse fysieke games, installationaire kunst — of hoe je een spel dat je buiten de deur kunt spelen ook wil noemen. Geselecteerd door Kars Alfrink van Hubbub (overzichtje na de klik), vooral J.S. Joust trok vele spelers.

Een niet-game, maar toch leuk, was de Human BeatBox in de ‘nooTcentrale’ (ik zei het, het blijven vage lui met hun rare manier van spellen). Als voorbeeldje even een filmpje met het resultaat van enkele deelnemers (in dit geval onder meer Mathijs Konings van fysieke games-studio Monobanda):

De selectie van Alfrink:

Johann Sebastian Joust by Die Gute Fabrik (photo by Marie Foulston)

Hokra by Ramiro Corbetta (photo by Elliot Trinidad)

Fingle by Game Oven

Room Racers by Lieven van Velthoven

Sloopvogel & Arcrane by Team DynamoFourceLabs and the Utrecht School of the Arts

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.