Nieuws
Now Reading
[Kort] NIEUW SCHANDAAL! IBB & OBB GEJAT! Oh nee, toch niet…
0

[Kort] NIEUW SCHANDAAL! IBB & OBB GEJAT! Oh nee, toch niet…

by Matthijs Dierckx18 november, 2011

Sommige games lijken op elkaar. Niet omdat de ene designer de ander nabootst, maar omdat ze los van elkaar tot gelijksoortige ideeën komen. Dit is het geval bij de game Duet van Matthew VanDevander en Sparpweed’s Ibb & Obb. Op IndieGame.com een heel aardig dubbel-interview met VanDevander (wacht even… Van-De-Van-Der, serieus?) en Ibb & Obb-bedenker Richard Boeser over toevalligheden die wellicht niet zo toevallig zijn als ze lijken. Lees het interview hier.

(Bedankt Zo-ii en Rami)

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.