Nieuws
Now Reading
[Event] Bijna 200 sprekers op THINK DESIGN PLAY. Eh… hoeveel?!
0

[Event] Bijna 200 sprekers op THINK DESIGN PLAY. Eh… hoeveel?!

by Matthijs Dierckx6 september, 2011

Volgende week woensdag start de vijfde editie van de DiGRA Conferentie. Ditmaal gewoon hier in Nederland, in Hilversum om precies te zijn. De organisatie pakt het on-Nederlands groots aan met onder meer een sprekersprogramma waar we bijna 200 namen op tellen. Da’s best veel.

Het congres, georganiseerd door de HKU samen met de Digital Games Research Association (DiGRA), richt zich niet zozeer op research als wel op hoe dat onderzoek is toegepast in de praktijk. Heel veel gamedesign dus, maar ook aandacht voor het fysieke spel, de ontwikkelingen in de industrie en letterlijk tientallen onderwerpen. Enfin, werp zelf een blik op het programma

THINK DESIGN PLAY start op woensdag en duurt tot en met vrijdag. Tegelijk met het congres vindt een aantal gerelateerde activiteiten plaats, waarover we later zullen berichten. De komende dagen gaan we in op de diverse keynotes en de meest opvallende praatjes van het congres.

Kaarten voor THINK DESIGN PLAY zijn hier te bestellen.

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.