Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Eidos: Nixxes ‘no outsourcer, part of the team’
0

[Nieuws] Eidos: Nixxes ‘no outsourcer, part of the team’

by Matthijs Dierckx22 juni, 2011
Control maakt deze week een rondreis langs een groot aantal Canadese gamesstudio’s en instellingen. Op deze site lees je korte updates en indrukken, een uitgebreid verslag verschijnt in Control nr.26.

Tijdens een gesprek met Stéphane D’Astous, General Manager van Deus Ex-studio Eidos Montréal, informeerde Control naar de samenwerking met het Nederlandse Nixxes. Dat bedrijf ontwikkelt de PC-versie van Deus Ex: Human Revolution.

D’Astous had wat aardige woorden in petto voor de Nederlandse tech-wizzards: “They are experts in what they do, great chaps. They have a great history with Eidos and are very reliable. We consider them as partners, part of the team, rather than an outsourcer.” 

Bij de 330 man sterke studio in Montreal werken drie teams aan de nieuwe Deus Ex, Thief 4 en een nog niet aangekondigde nieuwe game gebaseerd op bestaand Eidos-IP.

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.