Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] 2 miljoen plays in openingsweekend voor Lose the Heat 2
1

[Uit Nu!] 2 miljoen plays in openingsweekend voor Lose the Heat 2

by Matthijs Dierckx6 juni, 2011

Flakboy-designer (en dus winnaar van een Dutch Game Award) Koen Bekkering heeft een ‘knack’ voor het type games dat het goed doet op grote casual portals. Zijn laatste project, Lose the Heat 2 — volledig in-house ontwikkeld door Spil Games in Hilversum — scoorde twee miljoen plays in zijn eerste weekend. Net als in het eerste deel (ook goed voor zo’n zes miljoen plays per maand) moet je zien te ontsnappen aan de politie. De shockwave-game trakteert de speler op allerlei korte soort-van cutscenes bij geslaagde manoeuvres. Spelen kan onder meer hier.

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.