Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Geen IGF Student-nominatie, wel ‘Honorable mention’ voor NHTV-project EXP
0

[Nieuws] Geen IGF Student-nominatie, wel ‘Honorable mention’ voor NHTV-project EXP

by Matthijs Dierckx10 januari, 2011

Het moest een keertje ophouden, de stroom Nederlandse genomineerden bij alle jaarlijkse Indie-awards. Dit jaar is geen van de Nederlandse studentengames genomineerd voor een IGF-award. Heel jammer, maar helemaal zonder legen handen staat ons land niet. In de ‘Honorable mentions’ vinden we EXP terug, van een team van de NHTV. Het concept van de sidescrolling ‘platformer’: breek de wereld af, voordat jij afbreekt (vrije vertaling van onszelf…). Bekijk de trailer.

In 2007 nomineerde de IGF ‘De Blob’ van Ronimo Games (HKU/UU) en vorig jaar viel die eer aan ‘Paper Cakes’ (HKU).

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.